Blog ana sayfası
Yurt Dışında Yaşam
Yurt dışı ipuçları

5 Ülkede Aile Birleşimi Vizesi Kıyaslaması

5 Min. okuma
Calculator placeholder

Gönderilen

Popüler

All countries

Döviz kuru

– – –

GBP 1 = NGN 2030.28232

Transfer ücreti

Ücretsiz – – – 0.99 0.99 USD

Alıcının alacağı

Popüler

All countries

Please update the currency or receiver details.

Transfers from Türkiye are paused today. But don’t worry, they should be back on the next working day.

You're aiming high! Let’s try a smaller amount for now.

Please update the currency or receiver details.

Let’s try sending to another country instead.

Due to regulations, we can’t send money to this country right now. We’ll keep you posted if things change.

Let’s try sending to another country instead.

The amount is a bit too small for us. Try adding a little more.

Hmm, something’s not right. Try a different amount—or refresh this page.

Powered by Birlesik Odeme

30 dakikada teslimat

Evlilik yoluyla aile birleşimi konusu son dönemde oldukça ilgi çeken konulardan birisi. Bu konuyla ilgili 5 popüler ülkeyi mercek altına alıyoruz.

Önemli not: Vize alım süreci kişiye bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Bu sebeple detaylı bilgi almak için mutlaka konsolosluk resmi sitelerini ziyaret ediniz.


  • Hollanda

Aile birleşimi yoluyla Hollanda’ya yerleşecek kişilerin 21 yaşını doldurmuş olmaları gerekiyor. Aile birleşimi için çok önemli iki koşul var: Bunlardan birincisi sürdürülen bir ilişkinin olması. Hollanda aile birleşimi konusunda başvuran kişiyle Hollanda vatandaşı olan kişi arasında bir evlilik şartı koşmuyor. Yani evli olmadan da ilişkide olduğunuz kişiyle birleşme amaçlı Hollanda’ya yerleşebilirsiniz. Fakat bunu sadece sözlü olarak ifade etmeniz yetmiyor. Kağıt üzerinde yapılan evlilikleri önlemek amacıyla, Hollanda’daki yetkililer sizi mülakata tabi tutuyor. Mülakat sırasında size, ilişkinize dair sorular soruyorlar; hatta ilişkinizi kanıtlayan fotoğraflar sunmanızı bekliyorlar.

İkinci koşul ise, Hollanda’da yaşayan bireyin gelir miktarıdır. Hollanda’da ikamet eden kişinin en az bir yıllık iş sözleşmesi olduğunu ve en az asgari ücret kazanıyor olduğunu ibraz etmesi gerekiyor.

Bir önemli nokta da birleşme başvurusu yapmadan önce ikamet izni almanız. Bunun için de önce MVV adı verilen oturum izni almanız gerekiyor. MVV oturum izni olmadan, ikamet izni ve aile birleşimi başvurusu yapmanız mümkün değil.

Hollanda dil konusunda ise yasada yeni değişiklikler yaptı. Yeni yasa Temmuz 2021’den itibaren aile birleşimi yoluyla Hollanda’ya gelecek olan Türk vatandaşlarının dil ve uyum sınavından geçmesini zorunlu kılıyor.


  • Avusturya

Haziran 2011‘de yayınlanan yasaya göre Avusturya’da yaşayan biri ile evlenen bir Türk Cumhuriyeti vatandaşı Avusturya aile birleşimi programından faydalanabilmektedir. Hollanda’daki şartlara benzer şartlar koyan Avusturya, başvuru yaşının alt sınırını 21 olarak belirlemiş. Avusturya’da yaşayan eşin uzun süreli oturum izninin veya oturum vizesinin bulunması gerekiyor. Aylık gelirin yeterliliği ve Avusturya’da yaşayan eşin resmi sağlık sigortası olması da önemli. Ailenin yaşayacağı evin birlikte yaşam için yeterli büyüklüğe sahip olması da şartlardan bir diğeri. En önemli konulardan biri de dil yeterliliği. Türkiye’den başvuruda bulunanların Almanca dil yeterliliklerini kanıtlamaları gerekiyor. A1 sertifikası aile birleşimi programı başvurusu için yeterli olsa da çalışma izni başvurularında yeterli değildir. Bunun için en az A2 veya B1 seviyesinde olmanız gerekiyor.

Avusturya Konsolosluğu’na başvurunuzu yaptıktan sonra vizenin sonuçlanma süresi yaklaşık 6 aydır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu süre kişiye göre değişiklik gösterebilir.


  • Almanya

Almanya aile birleşimi vizesi uzun süreli vize kategorisine girdiğinden ötürü vize başvurusunu Almanya Konsolosluğu’na veya Almanya Büyükelçiliği’ne doğrudan yapmanız gerekiyor. Almanya’da yaşayan eşin yerine getirmesi gereken en önemli unsur aileyi geçindirmeye yetecek miktarda gelir seviyesinin olması.

Hollanda’da olduğu gibi Türkiye’den Almanya’ya aile birleşimi aracılığıyla göç etmek için evli olmanız şart değil. Evliliğe benzeyen ancak evliliğin getirdiği bütün hakların kullanılamadığı bir anlaşma türü olarak geçen medeni birliktelik yoluyla da Almanya’ya gelmeniz mümkün. Almanya yaş konusunda 21 yerine 18 yaş sınırlaması getiriyor. Dil bilgisi konusunda da Türkiye’den gelen kişinin temel Almanca bilgisine, Almanya’da yaşayan kişinin iyi seviyede Almanca bilmesi bekleniyor.

Vize süreci genellikle birkaç hafta ile 3 ay arasında değişkenlik gösteriyor. Randevu alma sürenizin uzunluğu da dönemsel yoğunluğa göre farklılık gösterebilir.


  • İngiltere

Temmuz 2012 tarihinden itibaren İngiltere aile birleşim vizesi için İngiltere’de bulunan kişinin bir işinin olması ve yılda en az 18600 pound kazanıyor olması gerekiyor.  Dil yeterliliği de diğer ülkelerde olduğu gibi önemli unsurların başında geliyor. Türkiye’den gelen kişinin en az A1 düzeyinde dil bilmesi şartı İngiltere aile birleşim vize başvurularında zorunludur. Almanya’ya benzer şekilde yaş sınırlaması 18’dir. Başvurular genellikle 15 ile 21 gün arasında sonuçlanmaktadır.


  • Fransa

Aile birleşimi kapsamında oturma izni almak için Fransa’da bulunan kişinin en az 18 ay boyunca Fransa’da ikamet ediyor olması ve mevcut konaklama kriterlerini karşılaması beklenmektedir. Hollanda’daki MVV vizesine benzer bir şekilde, Fransa’da aile birleşimi özel sebebiyle oturum izni başvurusundan önce kişinin Türkiye’deki Fransız Konsolosluğu’na uzun süreli vize başvurusunda bulunması gerekir.

Türkiye’den göç etmeyi planlayan eşin, Fransız temsilciliklerinde dil bilgisi ve Fransız kültür ve değerlerine ilişkin mülakata girmesi gerekmektedir. Değerlendirme sonucunun olumsuz olması halinde 2 ay dil ve uyum kursuna katılımınız öngörülmektedir. Fransa aile birleşimi kapsamında Fransa’ya gitmek isteyen kişi “Kabul ve Uyum Kontratı” imzalamak zorundadır. Vizenizin neticelenmesi yaklaşık 90 gün sürer. Her ülkede olduğu gibi Fransa’da ikamet eden kişiden, ailenin giderlerini finansal olarak karşılayabilmesi beklenmektedir. Bu gelirin asgari ücret olan 1445 Euro’nun altında olmaması gerekmektedir. Birlikte yaşanılması planlanan evin de birlikte yaşama uygun büyüklükte ve standartta olması zorlunluluğu vardır.

TransferGo Calculator

Aile birleşimi süreci duygusal bir süreç. Bu süreci bir nebze hafifletebilmek adına TransferGo olarak para transferleri konusunda yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Paranızı kolayca, güvenli bir şekilde ve fiyat avantajlarıyla sevdiklerinize ulaştırmak bizim görevimiz. TransferGo konforunu yaşamak için hemen kaydolun.

Yazar hakkında

TransferGo Team

TransferGo is here to make your life easier. Whether you’re paying bills, supporting family, helping businesses or dealing with emergencies—we want you to be able to make fast, low-cost money transfers safely and securely. We want to make a tangible difference to your lives, reward your hard work, and help every one of you become more prosperous. How? By making global money transfers as simple as sending a text.

Arkadaşlarını TransferGo’ya davet et, 22€ kazan