Blog ana sayfası
Yurt Dışında Yaşam
Hikayeler

Ramazan Ayı Lezzetleri ve Tarifleri

5 Min. okuma
Calculator placeholder

Gönderilen

Popüler

All countries

Döviz kuru

– – –

GBP 1 = NGN 2030.28232

Transfer ücreti

Ücretsiz – – – 0.99 0.99 USD

Alıcının alacağı

Popüler

All countries

Please update the currency or receiver details.

Transfers from Türkiye are paused today. But don’t worry, they should be back on the next working day.

You're aiming high! Let’s try a smaller amount for now.

Please update the currency or receiver details.

Let’s try sending to another country instead.

Due to regulations, we can’t send money to this country right now. We’ll keep you posted if things change.

Let’s try sending to another country instead.

The amount is a bit too small for us. Try adding a little more.

Hmm, something’s not right. Try a different amount—or refresh this page.

Powered by Birlesik Odeme

30 dakikada teslimat

Evet efendim, buyursunlar! Konu Ramazan olunca, Ramazan lezzetlerinden bahsetmemek olmaz.

Bu yüzden TransferGo olarak bizlerin sevdiği, Ramazan Ayı’nın olmazsa olmazı yemek tariflerini sizler için derledik. Ama öyle internetten toplama değil, ekip olarak şahsen uyguladığımız tarifleri paylaşıyoruz sizlerle. Ilk tarifimizin ayrıntılarını almak için Milano’ ya, Rumeysa Gökcü’ye bağlanıyoruz: Rumeysa!

Ramazan Pidesi

“Yok artık!” demiş olabilirsiniz. Hakkınız var. Zira biz de bu malum Korona virüsü hayatımıza girmemiş olsaydı pide isteyeni fırına yollardık. Lakin bu süreçte sosyal medya ne ev ekmekleri, ne mayalı hamur işleri gördü. Bu sebeple bunun altından kalkacağınıza emininiz. O yüzden listemizin ilk ismi Ramazan pidesi.

Malzemeler:

  • 5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı yoğurt

Tarifi:

Yaş mayayı büyük bir yoğurma kasesinde ufalayın. Üzerine süt, su, şeker ve tuzu ekleyin. Maya eriyene kadar karıştırın. Karışımın üzerine yavaş yavaş unu ekleyin ve hamur homojenleşinceye kadar yoğurun. Hamurun içinde olduğu kasenizin ağzını kapatın ve 1 saat oda sıcaklığında bekletin. Mayalanan hamurunuzun un serptiğiniz tezgahta yoğurarak havasını alın. Hamuru iki eşit parçaya bölün ve bu parçalardan beze oluşturun. Her bir bezeyi yaklaşık büyük bir düz yemek tabağı boyunda açın. Küçük bir kasede yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırın. Bu karışımın yarısını ilk bezenizin, ikinci yarısını ikinci hamurun üzerine sürün. Parmak uçlarınızla hamurun üzerine baklava şeklinde iz bırakın. Susam ve çörek otunu üzerine serpin. 220 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Mercimek Çorbası

Bakın, mercimek çorbası kolay bir çorba, ama esnaf lokantası kalitesinin sırrını herkes bilmez. TransferGo Hamburg fahri ataşemiz Haslet sırrını sizinle paylaşıyor.

Malzemeler:

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 büyük boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • 2 kaşık tereyağ
  • 1 kaşık zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 litre su
  • Tavuk/et suyu

Tarifi:

Tencerenize 1 kaşık tereyağ ve zeytinyağ koyun. Eridikten sonra ince kestiğiniz soğanı yaklaşık 2 dakika pembeleşene kadar kavurun. Üzerine küp şeklinde kestiğiniz patatesi ve yıkadığınız mercimeği ekleyip 1 dakika kavurun. Ardından 1 su bardağı ılık su içinde erittiğiniz tavuk ya da et suyunu ilave edin ve karıştırın. Tuz, karabiber ve suyun geri kalanını da ekleyin. Yaklaşık 20 dakika orta derecede kaynattıktan sonra, bir blender yardımıyla çorbayı inceltin ve kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Bu esnada 1 yemek kaşığı tereyağı tavada kızdırın ve pul biberi kızgın yağda 2 dakika kavurun. Kaselere koyduğuz çorbaların üzerine birer kaşık pul biberli yağ sosunu dökerek servis edin.

Fırında Mücver

Mücver, gerek kahvaltıların gerekse ara öğünlerin vazgeçilmez ismi. Oruç tutuyorsanız sahur sofralarınız için de iyi bir fikir. En bilindik mücver tarifi, tavada kızartılarak yapılanı. Fakat biz daha sağlıklı ve hafif olan fırında mücver tarifini denemenizi tavsiye ediyoruz. Ekibimizin mücverden; TransferGo’nun ise Türkiye büyümesinden sorumlu müdürü Baran Nalbantoğlu sizinle, bizim ekip olarak çok sevdiğimiz meşhur mücver tarifini paylaşıyor.

Baran Nalbantoglu TransferGo

Malzemeler:

  • 3 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 3 yumurta
  • 200 gr beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Tarifi:

Kabağı rendeleyip suyunu sıkın. Sonrasında havucu rendeleyin. Üzerine yumurta, un, peynir, yeşillikler ve baharatları ilave ederek karıştırın. Fırın tepsisini yağlayıp karışımı dökün. Üzerine susam ve çörek otunu ilave edip 180 derecede 45 dakika pişirin. Piştikten sonra sarımsaklı yoğurtla servis edin. Afiyet olsun!

Güllaç

Güllaç, Ramazan‘ ın ağır taşı. O yüzden kurdeleyi kesmek de TransferGo bölge büyümesinden sorumlu müdürümüz Senem Ergüvenoğlu’na düşer. Buyrun Senem Hanım!

Malzemeler

  • 1,5 litre süt
  • 2 su bardağı şeker
  • Bir çay bardağı gül suyu
  • Güllaç yaprağı
  • Nar
  • Çekilmiş ceviz
  • Çekilmiş fındık
  • Çekilmiş Antep fıstığı

Tarifi:

Sütü, şekeri ve gül suyunu bir tencerede kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Sütü yaklaşık 40 dereceye (eliniz yanmayacak) kadar ısıtın, sonra geniş ve yayvan bir kaba koyun. Güllaç yapraklarını teker teker bu kabın içine batırın ve nemlendirin. Yapraklar çok yumuşayıp pelteleşmeden güllacı hazırlamak istediğiniz formun içine yerleştirin (lazanya yaptıysanız ona benzer bir şekilde). Formun alt yüzeyi güllaç yapraklarıyla kaplandığında, üzerine cevizi eşit olarak serpiştirin. Ikinci güllaç katını da çıktıktan sonra, bu katın üzerine fındık serpiştirin. Ara ara şekerli sütü katmanların üzerine bir kepçe yardımıyla gezdirin. 6-7 kat çıktıktan sonra, sütün kalanını güllacın üzerine kepçeyle eşit olarak dağıtın. Üzerini de Antep fıstığı ve narla süsleyin. Ramazan, bu sene çilek mevsimine denk geldiği için ben çilekle süsledim ve kesinlikle tavsiye ederim.

Yazar hakkında

TransferGo Team

TransferGo is here to make your life easier. Whether you’re paying bills, supporting family, helping businesses or dealing with emergencies—we want you to be able to make fast, low-cost money transfers safely and securely. We want to make a tangible difference to your lives, reward your hard work, and help every one of you become more prosperous. How? By making global money transfers as simple as sending a text.

Arkadaşlarını TransferGo’ya davet et, 22€ kazan