Blog ana sayfası
Yurt Dışında Yaşam
Hikayeler

Vegan Türk Yemeği Tarifleri

5 Min. okuma
Calculator placeholder

Gönderilen

Enter the country or currency you want to send money from.

Popüler

All countries

EUR Avusturya
EUR Belçika
EUR Hırvatistan
EUR Kıbrıs
CZK Çek Cumhuriyeti
EUR Çek Cumhuriyeti
DKK Danimarka
EUR Danimarka
EUR Estonya
EUR Finlandiya
EUR Fransa
EUR Almanya
EUR Yunanistan
HUF Macaristan
EUR Macaristan
ISK İzlanda
EUR İzlanda
EUR İrlanda
EUR İtalya
EUR Letonya
EUR Liechtenstein
EUR Litvanya
EUR Lüksemburg
EUR Malta
EUR Monaco
EUR Hollanda
NOK Norveç
EUR Norveç
PLN Polonya
EUR Polonya
EUR Portekiz
RON Romanya
EUR Romanya
EUR San Marino
EUR Slovakya
EUR Slovenia
EUR İspanya
SEK İsveç
EUR İsveç
GBP İngiltere
EUR İngiltere
TRY Türkiye

Döviz kuru

– – –

GBP 1 = NGN 2030.28232

Transfer ücreti

Ücretsiz – – – 0.99 0.99 USD

Alıcının alacağı

Enter the country or currency you want to receive money in.

Popüler

All countries

EUR Andorra
AED Birleşik Arap Emirlikleri
XCD Anguilla
ALL Albania
AMD Ermenistan
EUR Ermenistan
USD Ermenistan
AOA Angola
EUR Avusturya
AUD Avustralya
AWG Aruba
AZN Azerbaycan
EUR Azerbaycan
USD Azerbaycan
BBD Barbados
BDT Bangladeş
EUR Belçika
XOF Burkina Faso
BGN Bulgaristan
EUR Bulgaristan
BHD Bahrain
USD Bahrain
BMD Bermuda
BND Brunei Darussalam
BOB Bolivia
BSD Bahamas
BTN Bhutan
BWP Botswana
BZD Belize
CAD Kanada
CHF İsviçre
EUR İsviçre
NZD Cook Islands
CLP Chile
XAF Cameroon
USD Çin
COP Kolombiya
CRC Costa Rica
ANG Curaçao
EUR Kıbrıs
CZK Çek Cumhuriyeti
EUR Çek Cumhuriyeti
EUR Almanya
DJF Djibouti
DKK Danimarka
EUR Danimarka
XCD Dominica
DOP Dominican Republic
DZD Algeria
USD Ecuador
EUR Estonya
EGP Egypt
EUR İspanya
ETB Ethiopia
EUR Finlandiya
FJD Fiji
USD Micronesia
EUR Fransa
XAF Gabon
EUR İngiltere
GBP İngiltere
XCD Grenada
GEL Gürcistan
EUR Gürcistan
USD Gürcistan
GHS Gana
GIP Gibraltar
GMD Gambia
XAF Equatorial Guinea
EUR Yunanistan
USD Guam
GYD Guyana
HKD Hong Kong
USD Hong Kong
HNL Honduras
EUR Hırvatistan
EUR Macaristan
HUF Macaristan
IDR Endonezya
EUR İrlanda
ILS İsrail
INR India
USD India
EUR İzlanda
EUR İtalya
JMD Jamaika
JPY Japonya
USD Japonya
KES Kenya
USD Kenya
KGS Kırgızistan
EUR Kırgızistan
USD Kırgızistan
KHR Cambodia
AUD Kiribati
KMF Comoros
XCD Saint Kitts and Nevis
KWD Kuveyt
USD Kuveyt
KYD Cayman Islands
KZT Kazakistan
EUR Kazakistan
USD Kazakistan
XCD Saint Lucia
EUR Liechtenstein
LKR Sri Lanka
LSL Lesotho
EUR Litvanya
EUR Lüksemburg
EUR Letonya
MAD Fas
EUR Monaco
EUR Moldova
MDL Moldova
USD Moldova
MGA Madagascar
MKD Makedonya
MNT Moğolistan
EUR Martinique
MRU Mauritania
EUR Malta
MUR Mauritius
MVR Maldives
MWK Malawi
MXN Meksika
MYR Malaysia
MZN Mozambique
NAD Nambiya
XOF Niger
NGN Nijerya
EUR Hollanda
EUR Norveç
NOK Norveç
NPR Nepal
NZD New Zealand
USD New Zealand
OMR Umman
USD Umman
USD Panama
PEN Peru
PGK Papua New Guinea
PHP Filipinler
PKR Pakistan
PLN Polonya
EUR Polonya
USD Puerto Rico
EUR Portekiz
PYG Paraguay
QAR Katar
USD Katar
EUR Reunion
EUR Romanya
RON Romanya
RWF Rwanda
SAR Suudi Arabistan
USD Suudi Arabistan
SBD Solomon Islands
SCR Seychelles
EUR İsveç
SEK İsveç
SGD Singapur
USD Singapur
EUR Slovenia
EUR Slovakya
EUR San Marino
XOF Senegal
SRD Suriname
USD El Salvador
SZL Esvatini
XAF Chad
XOF Togo
THB Tayland
USD Tayland
TJS Tacikistan
EUR Tacikistan
USD Tacikistan
USD Timor-Leste
TMT Turkmenistan
TOP Tonga
TRY Türkiye
USD Türkiye
TTD Trinidad and Tobago
TZS Tanzania
EUR Ukrayna
UAH Ukrayna
USD Ukrayna
UGX Uganda
USD United States of America
UYU Uruguay
UZS Özbekistan
EUR Özbekistan
USD Özbekistan
EUR Vatican City
XCD Saint Vincent and the Grenadines
USD Virgin Islands, British
VND Vietnam
VUV Vanuatu
WST Samoa
EUR Kosovo
ZAR Güney Afrika
ZMW Zambia
This amount placeholder is shown due to an error in the calculator.
Kayıt olun
Sign up to create an account and proceed in a new tab.

Powered by Birlesik Odeme

Dakikalar içinde teslim

Bir Kurban Bayramı’nı daha geride bıraktık. Bol etli menülerin ardından, biraz hafiflemeye ne dersiniz? Bu yazımızda zengin Türk mutfağının vegan tariflerini paylaşıyoruz.

Vegan, yani bitkisel bazlı beslenme tarzı tüm dünyada çok hızlı bir şekilde yayılmakta. Vegan beslenmenin bu denli rağbet görmesine sebep olan faktörlerin başında hayvanların yaşam haklarını korumak ve savunmak geliyor. Bunun yanı sıra et üretiminin endüstriyelleşmesiyle, et kalitesinin ve saflığının azalması, insan sağlığı için tehlike oluşturmakta. Yapılan araştırmaların sonuçları, vegan beslenme tarzını benimsemiş kişilerin, kilo problemi, kalp ve damar rahatsızlıkları, şeker hastalığı ve hatta bazı kanser türlerine karşı daha az risk taşıdıkları yönünde. Durum böyle olunca biz de Türk mutfağının en güzide vegan tariflerini sizler için topladık.

Taze Fasülye

Malzemeler

  • 1 kilo taze fasulye
  • 1 büyük soğan
  • 2 büyük domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz

İlk olarak soğanı küp küp doğrayın ve domatesleri rendeleyin. Fasulyeleri yıkayın, kılçıkları varsa ayıklayın ve üçe bölün. Zeytinyağını tencerede ısıtın ve önceden doğranan soğanları yağ içerisine ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Salça ve tuzu ilave edin. Ayıklanmış fasulyeleri de tencere içerisine ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Rendelenmiş domatesleri de tencereye dökün ve domatesler erimeye başlayana kadar kavurun. Son olarak sıcak su ve toz şekeri de karışıma ekleyerek orta ateşte 25-30 dakika pişirin. Yemek olduğunda tencerede soğuması için biraz bekletin.

Zeytinyağlı Biber Dolması

Malzemeler

  • 10 adet dolmalık biber
  • 2 adet domates
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 adet büyük boy soğan
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1/2 yemek kaşığı yenibahar

Yarım bardak zeytinyağını bir tencereye alın ve soğanları kavurun. Soğanlar yumuşamaya başlayınca önce dolmalık fıstığı, ardından da nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber, toz şeker ve kuş üzümünü ekleyip iyice karıştırın. Suyunu ilave edip pişirin ve demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra içine yenibahar ve nane ekleyip, karıştırın. Dolmalık biberlerin saplarını oyun ve iç çekirdeklerini çıkartın. Hazırladığınız iç pilavı biberlerin içlerine doldurun. Domatesleri kalın olacak şekilde doğrayın ve doldurduğunuz biberlerin ağız kısımlarına pirinçler dışarı taşmayacak şekilde yerleştirin. Biberlerin kenarlarına bıçak yardımıyla 3-4 kere küçük delikler açın. Hazırladığınız dolmalarınızı derin bir tencereye yerleştirin. Üzerine kalan zeytinyağını gezdirin ve dolmaların yarısına kadar su ilave edip orta ateşte 30 dakika pişirin.

İmam Bayıldı

Malzemeler

  • 4 adet uzun patlıcan
  • 2 adet büyük soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 4 adet domates
  • 4 adet sivri biber
  • 3/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Patlıcanların saplarını kesmeden alacalı olarak soyun ve acı sularının çıkması için tuzlu suda 30 dakika bekletin. Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesin, üzerlerine zeytinyağı sürerek 30 dakika 180 derecede fırınlayın. Bu esnada soğanları piyazlık; sarımsakları ince ince; biberleri ve domatesleri de küp küp doğrayın ve kalan zeytinyağının yarısını kullanarak bir tavada kavurun. Önce salçayı, ardından baharatları ekleyin ve kısık ateşte kavurmaya devam edin. Patlıcanlar yumuşadığında, hazırladığınız soğanlı iç harcı, patlıcanların ortasına doldurun. Fırın kabına 2 su bardağı sıcak su ve kalan zeytinyağını ekleyin ve 30 dakika daha fırında pişirin. Oda sıcaklığında ılıklaşan imam bayıldıları yerleştirip, servis edin. Dilerseniz üzerine doğranmış maydanoz da serpebilirsiniz.

Zeytinyağlı Enginar

  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 8 adet ayıklanmış enginar
  • 2 adet taze sıkılmış limon suyu
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 sap dereotu

Patates ve havuçları küp şeklinde doğrayıp 15 dakika pişirin. Bir tavada yarım su bardağı zeytinyağı ile 1 adet ince kıyılmış soğanı hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine patates, havuç ve bezelyeyi de ekleyip 5 dakika kavurduktan sonra ocaktan alın. Enginarları pişireceğiniz sosu hazırlamak için bir kapta 1 su bardağı suyun içine, limon suyu, toz şeker, tuz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştırın. Enginarları geniş bir tavaya ya da tencereye alın ve limonlu su karışımını tencereye aktarın. Ardından kapağını kapatıp, enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Enginarlar piştikten sonra kıyılmış dereotunu enginarların üzerine serpip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yazar hakkında

TransferGo Team

TransferGo is here to make your life easier. Whether you’re paying bills, supporting family, helping businesses or dealing with emergencies—we want you to be able to make fast, low-cost money transfers safely and securely. We want to make a tangible difference to your lives, reward your hard work, and help every one of you become more prosperous. How? By making global money transfers as simple as sending a text.

Arkadaşlarını TransferGo’ya davet et, 22€ kazan